Start
Omhoog

De cursus voedingshulpverlener bestaat uit 30 lessen, bestaande uit 3 boeken deel 1,2 en 3.

De boeken worden door het NTI als lesmateriaal gebruikt. De cursus is geschikt voor diegenen die als mantelzorger voor een goede voeding moeten zorgen of voor voedingsassistentes of diegenen die hiervoor willen worden opgeleid.
http://www.nti.nl/Beroeps--en-vakopleidingen/Voeding,-sport-en-gezondheid/Voedingshulpverlener.aspx

Vooropleiding Geen
 
Aanbevolen studieduur 9 mnd

Omschrijving

 

Het belang van goede voeding

Goede voeding is heel belangrijk, maar niet iedereen beseft dit. Enkele onderwerpen die tijdens de cursus Voedingshulpverlener aan bod komen zijn: het belang van goede voeding, voedingsproblemen en de relatie tussen voeding en psychische en sociale factoren. Tevens komt aan bod hoe u voeding bij verschillende ziekten zoals darm-, maag-, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes het beste kunt aanpassen. Deze ziekten vragen namelijk om een zorgvuldig dieet. Wanneer u deze cursus hebt afgerond, hebt u uw inzicht en kennis op het gebied van eetproblemen zo vergroot, dat u uw hulp kunt aanbieden aan mensen in uw omgeving. En waar nodig kunt u mensen doorverwijzen naar professionele hulpinstanties.

Deze cursus is met name bedoeld voor mantelzorgers en voor mensen die een verzorgend beroep uitoefenen en die hun kennis op het gebied van voeding en eetproblemen zouden willen vergroten.

Wilt u alles weten over het belang van goede voeding en voorkomende voedingsproblemen? Start dan met de NTI-cursus Voedingshulpverlener!

 

 

hoofdstuk 1     Wijsheid is het hebben van duizend ogen

hoofdstuk 2     Bang voor regenwater
hoofdstuk 3     Kikker in de pan

hoofdstuk 4     Vragen naar de vraag
hoofdstuk 5     Twéé oren

hoofdstuk  6     Eén mond

hoofdstuk  7     Bent u er klaar voor?

hoofdstuk  8     Waarom eten wij

hoofdstuk  9     Schijf van 5

hoofdstuk 10    Macrovoedingsstoffen

hoofdstuk 11    Microvoedingsstoffen

hoofdstuk 12    Mineralen en spoorelementen

hoofdstuk  13   Voedselbereiding en bewaring

hoofdstuk  14   De ouder wordende mens

hoofdstuk  15   Het menu

hoofdstuk  16   Vezel en darmregulatie

hoofdstuk 17    Als je lichaam je in de steek laat

hoofdstuk 18    Eetstoornissen

hoofdstuk 19    Overgewicht

hoofdstuk 20    Overgewicht bij kinderen

hoofdstuk 21    Diabetes

hoofdstuk 22    Hart en vaatziekten

hoofdstuk 23    Voeding bij kanker

hoofdstuk 24    Voedselallergie

hoofdstuk 25    Darmziekten

hoofdstuk 26    Voeding bij maagziekten 

hoofdstuk 27    Voeding en geneesmiddelen

hoofdstuk 28    Feiten en fabels over voeding

hoofdstuk 29    Alternatieve voedingen

hoofdstuk 30    Religie en voeding

 

Copyright © 2004 De Boomgaard Groene Hart
Laatst bijgewerkt: 01 maart 2008