De cursus voedingshulpverlener bestaat uit 30 lessen,
bestaande uit 3 boeken deel 1,2 en 3.
De boeken worden door het NTI
als lesmateriaal gebruikt. De cursus is geschikt voor diegenen
die als mantelzorger voor een goede voeding moeten zorgen of voor
voedingsassistentes of diegenen die hiervoor willen worden opgeleid.
http://www.nti.nl/Beroeps--en-vakopleidingen/Voeding,-sport-en-gezondheid/Voedingshulpverlener.aspx
Vooropleiding Geen
Aanbevolen studieduur 9 mnd
Omschrijving
Het belang van goede voeding
Goede voeding is heel belangrijk, maar niet
iedereen beseft dit. Enkele onderwerpen die
tijdens de cursus Voedingshulpverlener aan bod
komen zijn: het belang van goede voeding,
voedingsproblemen en de relatie tussen voeding
en psychische en sociale factoren. Tevens komt
aan bod hoe u voeding bij verschillende ziekten
zoals darm-, maag-, hart- en vaatziekten, kanker
en diabetes het beste kunt aanpassen. Deze
ziekten vragen namelijk om een zorgvuldig dieet.
Wanneer u deze cursus hebt afgerond, hebt u uw
inzicht en kennis op het gebied van eetproblemen
zo vergroot, dat u uw hulp kunt aanbieden aan
mensen in uw omgeving. En waar nodig kunt u
mensen doorverwijzen naar professionele
hulpinstanties.
Deze cursus is met name bedoeld voor
mantelzorgers en voor mensen die een verzorgend
beroep uitoefenen en die hun kennis op het
gebied van voeding en eetproblemen zouden willen
vergroten.
Wilt u alles weten over het belang van goede
voeding en voorkomende voedingsproblemen? Start
dan met de NTI-cursus Voedingshulpverlener!
hoofdstuk 1 Wijsheid is het hebben van duizend ogen
hoofdstuk 2 Bang voor regenwater
hoofdstuk 3 Kikker in de pan
hoofdstuk 4 Vragen naar de vraag
hoofdstuk 5 Twéé oren
hoofdstuk 6
Eén mond
hoofdstuk 7
Bent u er klaar voor?
hoofdstuk
8 Waarom eten wij
hoofdstuk
9 Schijf van 5
hoofdstuk
10 Macrovoedingsstoffen
hoofdstuk
11 Microvoedingsstoffen
hoofdstuk
12 Mineralen en spoorelementen
hoofdstuk
13
Voedselbereiding en bewaring
hoofdstuk 14
De ouder wordende mens
hoofdstuk
15 Het menu
hoofdstuk
16 Vezel en darmregulatie
hoofdstuk
17 Als je lichaam je in de steek laat
hoofdstuk 18 Eetstoornissen
hoofdstuk
19 Overgewicht
hoofdstuk
20 Overgewicht bij kinderen
hoofdstuk
21 Diabetes
hoofdstuk
22 Hart en vaatziekten
hoofdstuk 23 Voeding
bij kanker
hoofdstuk 24 Voedselallergie
hoofdstuk
25 Darmziekten
hoofdstuk
26 Voeding bij maagziekten
hoofdstuk 27 Voeding
en geneesmiddelen
hoofdstuk
28 Feiten en fabels over voeding
hoofdstuk 29
Alternatieve voedingen
hoofdstuk 30 Religie
en voeding
|